Een aantal zaken om op te letten bij het gebruik van mobiel internet

Dankzij de vele toepassingsmogelijkheden van huidige mobiele telecommunicatie technieken, zijn we als mens in staat om in een mum van tijd grote hoeveelheden informatie te vergaren in zeer weinig tijd. Vroeger konden bepaalde zaken maanden lang duren, zoals het sturen van een brief naar de andere kant van de wereld. Tegenwoordig zijn dat soort handelingen verricht binnen enkele seconden of minuten. De wereld ligt letterlijk aan onze voeten en binnen handbereik, maar deze vooruitgang brengt ook een paar risico’s met zich mee, waar u zich bewust van dient te zijn om problemen te voorkomen. Let u echter op deze zaken, dan kunt u eigenlijk alleen maar heel veel plezier beleven aan een mobiel internet abonnement. Zoekt u een goedkoop abonnement voor thuis of juist een mobiel abonnement? Via Internet Providers België vergelijken vergelijkt u eenvoudig de meest populaire Belgische providers als Scarlet, Proximus en Orange.

Belangrijk: veilig internet

Tevens is het zo dat dankzij de enorme toename in mobiel internetverkeer, het natuurlijk ook erg belangrijk is om te zorgen dat al dit internet dataverkeer veilig verloopt. Zo dient u uw mobiele telefoon, tablet of laptop van een goed werkend en erkend antivirus programma te voorzien. Dit om te voorkomen dat anderen met uw data aan de haal gaan of virussen kunnen installeren op uw mobiele telefoon, tablet of laptop. Ook mobiele telefoons en tablets zijn tegenwoordig gevoelig voor dit soort naargeestige praktijken en het is zaak u dankzij een goed werkend antivirus programma hiertegen te beschermen. Ook is een goede firewall en het juist instellen hiervan ook van doorslaggevend belang. Zie hiervoor ook de website veiligonline.be.

Grip op je verbruik en de kosten

Daarnaast is het natuurlijk zo dat het woord abonnement inhoud dat u een maandelijks kostenplaatje ontvangt voor het gebruik van de diensten die uw telecom bedrijf aanbiedt. Vroeger kwam het veel voor dat mensen niet in de gaten hielden hoeveel ze belden en hoeveel dataverkeer er plaatsvond via hun mobiele telefoon. Enorme rekeningen en financiële problemen waren hiervan vaak het gevolg. Gelukkig bieden zo goed als alle telecombedrijven een prachtige service op dit gebied en sturen u een sms of ander bericht als u uw abonnementslimieten overschrijd. Als u bijvoorbeeld een abonnement heeft tot 500mb per maand, dan krijgt u een waarschuwing als u deze limiet passeert. U weet dan dat vanaf dat moment de kosten mogelijk flink zullen stijgen, omdat u kosten maakt buiten uw pakket, die aanzienlijk hoger uitvallen. Hetzelfde geld voor het telefonische gedeelte van uw abonnement, waar u ook een waarschuwing voor krijgt bij overschrijding van uw sms en bel limieten.

Let op met internetbankieren
Ook het internet bankieren is iets waarbij de consument zich bewust dient te zijn van de risico’s. Deze risico’s bestaan natuurlijk ook bij het thuisbankieren op een laptop of pc, al zijn deze systemen over het algemeen tot nu toe beter beveiligd. Risico’s lopen we echter altijd. Zo kunt u zelfs overvallen worden als u het geld persoonlijk van de bank heeft gehaald. Hoe we het echter ook wenden of keren, het is absoluut een goede zaak ons juist te informeren, voor we als consument overgaan tot het aanschaffen van zo’n handig en tijdbesparend mobiel internet abonnement.