Een Facebook like box op je WordPress website

Als je een Facebook pagina hebt, is het handig om een Facebook like box op je WordPress website te plaatsen. Bezoekers weten dan direct dat je een Facebook pagina hebt, kunnen zien welke vrienden de pagina al geliked hebben en kunnen de pagina zelf ook liken. Maar hoe zet je die like box netjes op je website? Je kunt gebruik maken van een plugin, maar te veel plugins doen je website geen goed. Ik leg je in deze blog uit hoe je eenvoudig een Facebook like box op je WordPress website kunt plaatsen zonder gebruik te maken van een plugin.Like box maken

Om de code voor je Facebook like box te maken, ga je naar de developers omgeving van Facebook: https://developers.facebook.com/docs/plugins/like-box-for-pages/. Vul bij ‘Facebook Page URL’ de link van je Facebook pagina in. Als je nog geen mooie link hebt, bezoek je je eigen pagina en kopieer je de link die in de browserbalk staat. Bij ‘Width’ vul je in hoe breed de like box moet worden. Als je de like box in je sidebar of footer gaat plaatsen, is ca 300px goed om mee te beginnen. Bij ‘Height’ kun je invullen hoe hoog de like box moet worden. Als je hier 250px invult, is er genoeg ruimte om twee rijtjes foto’s van personen te laten zien in je like box. Bij ‘Color Scheme’ kun je voor dark (antraciet) of light (lichtgrijs) kiezen.

Er zijn vier opties die je aan kunt vinken om wel of niet in je like box te tonen:

– Show Friends’ Faces: toon de gezichten van vrienden die de pagina al geliked hebben

– Show Posts: toon de nieuwste berichten die je op je Facebook pagina geplaatst hebt

– Show Header: laat een header zien met de profielfoto van je pagina

– Show Border: toon een rand om de like box

Vink aan wat je wilt laten zien en klik daarna op de button ‘Get code’. Je krijgt onderstaand scherm te zien. Bovenin staan vier opties, kies het tabblad ‘IFRAME’. Kopieer alle code van ‘’. Klik de pagina nog niet direct weg. Als je like box straks te breed of te hoog is, kun je dit direct aanpassen en de nieuwe code opvragen.

Facebook like box op je WordPress website plaatsen

Log in op je WordPress website en ga naar ‘Weergave’ – > ‘Widgets’. Bepaal waar je je like box wilt tonen (meest gebruikelijk is in de sidebar of in de footer). Klik aan de linkerkant op de widget ‘Tekst’, selecteer in welke widgetruimte je de like box wilt plaatsen en klik op ‘Widget toevoegen’. Je kunt de widget ook direct naar de widgetruimte slepen.

Geef de widget een titel en plak in het tekstgedeelte daaronder de code die je gekopieerd hebt. Klik daarna op de knop ‘Opslaan’ en taa daa.. je hebt een Facebook like box op je WordPress website zonder een plugin te hebben gebruikt!