Flexwerken: met deze tips werkt het echt

Flexwerken is het nieuwe werken. Het heeft niet alleen veel voordelen voor jou, maar ook voor je werkgever. Je bent veel flexibeler en kunt je eigen uren indelen. Dus als jij een keer wilt uitslapen, kan dit prima. Dan werk je `s avonds net even wat langer door. Toch hebben nog veel Nederlanders twijfels over dit nieuwe werken. Werkt het nou echt? Of heb je dan te veel vrijheid en ga je juist minder presteren?

Zoek een flexplek

Flexwerken kan niet zonder een flexplek. Je kunt een leuke koffiezaak opzoeken of je kunt een flexwerk krijgen van je werkgever. Flexwerken in Amsterdam of andere grote steden gaat vaak net wat makkelijker dan in een dorp in Friesland, maar als je goed overlegt met je werkgever kom je er altijd wel uit. Je kunt namelijk gewoon flexwerken op kantoor, maar er zijn ook speciale flexwerkplekken. Je betaalt een klein bedrag en je kunt rustig werken. Kies zelf hoe lang je er wilt zijn en wanneer.

Productiviteit

Flexibel werken, het is voor vele mensen ideaal, maar het kan soms ook lastig zijn om jezelf aan het werk te zetten. Het is belangrijk dat je gemotiveerd blijft en aan het werk gaat op tijdstippen wanneer je het productiefst bent. Ben jij een echt ochtendmens? Zet de wekker dan vroeg en ga `s ochtends aan de slag. En als je een avondmens bent, ga je lekker `s avonds aan het werk. Je hebt de vrije keuze. Werk niet elke dag op andere tijden, het is belangrijk dat je een vaste routine aanhoudt. Het is echt niet erg als je een keertje op een ander tijdstip werkt, maar probeer wel een rooster op te stellen waar je je aanhoudt.

Geen afleiding

Nog iets wat erg belangrijk is als je gaat flexwerken is het zorgen voor zo weinig mogelijk afleiding. Misschien raak jij niet zo snel afgeleid, maar sommige mensen kunnen er zich na een uurtje werken schuldig aan maken. Het is ook niet erg dat je soms afgeleid wordt, maar probeer dit tot een enkele keer te beperken. Je wilt natuurlijk wel je werk af hebben. Zoek daarom een rustige plek op waar je goed kunt werken. In een drukke koffietent kan dan soms geen goed idee zijn.