Met deze tips koop jij de perfecte laptop

Heeft jouw laptop het begeven? Of is het simpelweg gewoon tijd voor een nieuwe? Een nieuwe laptop kopen, kan erg lastig zijn. Er zijn tegenwoordig honderden verschillende laptops te koop met allemaal verschillende kwaliteiten. We snappen dan ook dat de juiste laptop voor jou erg moeilijk te vinden is. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat je de perfecte laptop koopt waar je nog jaren mee kan doen.

Windows, Apple of toch Chrome

Voordat je de zoektocht start, is het handig om voor jezelf duidelijk te hebben welk besturingssysteem je wilt gebruiken. Heb je een iPhone? Dan kan het misschien handig zijn om een laptop van Apple aan te schaffen. Houd er wel rekening mee dat deze laptops vaak prijzig zijn. Maar je hebt ook nog de keuze tussen Windows 10 laptops van Microsoft. De keuze in laptops met het Windows besturingssysteem is het grootst. Elke fabrikant heeft wel laptops van Windows te koop. Een redelijk nieuw systeem is Chrome. Google heeft nu ook een besturingssysteem gemaakt. De laptops die dit systeem gebruiken, worden ook wel Chromebooks genoemd.

Formaat en gewicht

Niet alleen het besturingssysteem is belangrijk, ook het formaat en het gewicht doen er toe. Wil je een kleine laptop die je gemakkelijk mee kunt nemen? Of wil je toch liever een groot formaat? Zet je wensen en eisen op een rijtje en beoordeel voor jezelf wat jij een fijn formaat vindt

 

Ook het gewicht speelt een rol bij de aankoop van een laptop. Hoe groter de laptop, hoe zwaarder deze is. Toch zijn er ook grote laptops welke niet zo groot zijn. Deze hebben een dun ontwerp, maar hebben dan ook een hoge prijs. Als je een laptop zoekt die je overal mee heen wilt nemen, kun je het beste voor een lichtgewicht kiezen.

Batterij

Last but not least: accucapaciteit. Als je een nieuwe laptop gaat kopen, is dit ook zeker van belang.

Als je de laptop alleen thuis wilt gebruiken, is het geen probleem als de laptop geen grote accucapaciteit heeft. Maar als je onderweg ook graag gebruik wilt maken van de laptop is het toch wel handig als je een goede batterij hebt. Een aparte laptop accu kopen is ook nog een optie. Zo kun je zelf kiezen hoe lang deze meegaat.