Mobiele website | Optimaliseren voor bezoekers op tablet en telefoon!

Een mobiele website doet het aantal bezoekers explosief stijgen. Meer bezoek, meer gebruikers, meer klanten! Klantvriendelijk, voordelig en aantrekkelijk.

Mobiele website: een website die er precies zoals gewenst – anders gezegd, perfect – uitziet op een mobiele telefoon. Een smartphone of tablet zal de mobiele website weergeven zoals bedoeld, waardoor ook mobiele surfers kunnen genieten van uw mobiele website. Waar een mobiele website eerst behoorde tot een luxe, is deze vandaag de dag niet meer weg te denken van het wereldwijde web. Mede daarom is het ten zeerste aan te raden te kijken naar de mogelijkheden en de voordelen van een mooie, mobiele website.

Waarom zou ik kiezen voor een mobiele website?
We kunnen er lang of kort over zijn: internet is heden en toekomst. Het gebruik van mobiele websites is enorm toegenomen. En natuurlijk, wanneer u uw website en/of webshop opbouwt, zou u graag willen genieten van een groot en het liefst stijgend aantal bezoekers. En hierin speelt een mobiele website een grote en soms zelfs bepalende rol. Een normale website is veelal niet gebruikersvriendelijk voor een mobiele bezoeker. De pagina kan in deze verkeerd, anders of zelfs niet worden weergegeven en dat is natuurlijk het laatste wat u als ondernemer wilt. Ook kan de site zeer traag zijn bij het laden, wat irritatie kan opwekken, hetgeen weer kan zorgen voor het verlies van bezoekers welke overstappen naar de concurrent. Wanneer u op dit moment geen mobiele website heeft, is het daarom goed om te kijken naar de mogelijkheden en de vele voordelen van een mobiele website voor uw bezoekers.

Een mobiele website betreft een site welke optimaal is voor het gebruik en bezoek op een klein scherm (een smartphone, bijvoorbeeld). De browser van de smartphone of ander mobiel apparaat zal de site ‘lezen’ en op die wijze tonen, welke deze denkt te moeten vertalen. Heeft u geen mobiele website, dan kan het mobiele apparaat de site verkeerd weergeven. Een mobiele website is niet afhankelijk van platformen als iOS, Windows Mobile, Android enzovoort, maar beschikt daarentegen over een eigen URL en is daarmee vindbaar op zoekmachines als Google. Sterker nog: de mobiele website wordt tegenwoordig steeds beter vindbaar. Niet mobiele websites krijgen vandaag de dag zogenaamde ‘strafpunten’ van Google, hetgeen kan resulteren in een (zeer) slechte vindbaarheid. Wederom zonde! Duidelijk mag zijn, dat een mobiele website niet alleen gemak kan creëren, maar ook een groot bereik en daarmee meer tot zelfs veel bezoekers. Ik wil een mobiele website: en nu?

Wilt u een mobiele website laten maken? Om te beginnen is het belangrijk om te weten wie uw doelgroep is, hoe vaak er gezocht word op uw site en bijvoorbeeld welke pagina’s van uw website het meest bezocht worden. Denk aan contactformulieren of juist afbeeldingen, lange stukken tekst of juist een snelle switch tussen verschillende pagina’s: dit is bepalend, wanneer u zeker wilt zijn van een optimaal functionerende mobiele site. Wilt u meer weten over de bezoekers van uw website, dan is het aan te raden gebruik te maken van een programma als Google Analytics. Deze kan u specifieke informatie en daarmee meer inzicht geven over de gebruikers en bezoekers van uw site. Wanneer u eenmaal hebt besloten tot het creëren of overstappen op een mobiele website, is het zaak het plan tot uitvoering te brengen. Hiervoor kunt u webdesign bureau inschakelen, welke uw mobiele website tot in de puntjes kan verzorgen.