Professionele beoordeling over Combell

Combell is een Belgisch hostingservicebedrijf dat in 1999 is opgericht en het bedrijf is sindsdien één van de leiders in hun branche. Het bedrijf is eigenaar van drie grote datacentera in Brussel en biedt daarmee een vlekkeloze service aan meer dan 167.000 klanten. Hun belangrijkste zakelijke focus ligt op webhosting. Niettemin omvat hun portfolio ook reseller hosting, VPS en managed hosting.

Functies en gebruiksgemak

De eenvoud van de website van het bedrijf stelt de gebruiker in staat zich op zijn gemak te voelen bij het bekijken van hun hostingpakketten. Al hun gedeelde hostingpakketten bevatten een jaar gratis domeinregistratie, samen met een gratis SSL-certificaat en de bijbehorende HTTPS-bescherming, die de voorkeur heeft van verschillende zoekmachines.

Verder zijn er ook vier vooraf gemaakte hostingplannen met reeds geïnstalleerde CMS’s: WordPress, Drupal, Magento en Joomla! Als geen van die functies eigenlijk geschikt voor je is, zijn er nog 60 andere CMS’s beschikbaar en die zijn allemaal gratis te installeren. Als alternatief biedt Combell hun gebruikers ook een tool om websites mee te bouwen waarmee gebruikers 140 gratis professioneel ontworpen sjablonen kunnen gebruiken om snel hun eigen websites te kunnen bouwen.

Combell zal voor klanten, die overstappen van een ander hostingbedrijf, een gratis website-migratieservice uitvoeren: dit is een geweldig voordeel, aangezien bepaalde hostingproviders hiervoor een aanzienlijk bedrag in rekening brengen. Er worden dagelijks back-ups uitgevoerd en klanten kunnen de vorige versies van hun websites onmiddellijk via een bedieningspaneel herstellen. Dit is een handige functie als je na een mislukte upgrade of ander ongemak niet wilt wachten op ondersteuning om je website te herstellen.

Een van de beste eigenschappen van Combell is dat hun servers een hoge beschikbaarheid hebben, wat betekent dat zelfs als de server waarop je website wordt gehost stil komt te liggen, al je gegevens automatisch automatisch naar een andere server worden overgebracht en je website zo toch online blijft. Ze garanderen een ongeëvenaarde uptime-snelheid van 99,999% en dit is geweldig als je bedenkt dat deze belofte ook van toepassing is op hun gedeelde hostingpakketten.

Hun standaardaanbieding omvat drie hostingpakketten met servers die op Linux draaien. Ik was erg tevreden met hun Expert-plan, dat een uitstekende keuze lijkt te zijn voor e-commerce websites met veel verkeer en die schijfruimte voor hun producten of multimedia-content nodig hebben:

 • 250 GB SSD-opslag
 • Combell Shield-beveiliging
 • 100 MySQL-databases met 500MB opslag per database
 • 750 mailboxen met 25GB opslagruimte per mailbox
 • Onbeperkte e-mailadressen
 • Host tot zes domeinen
 • Gedurende het eerste jaar een gratis domein
 • Geen extra kosten voor HTTPS-beveiliging

Als je website een Windows-besturingssysteem vereist, is er ook een hostingoptie voor dit platform. Als alternatief heeft Combell, als je hun gedeelde servers ontgroeit, ook VPS-, OpenStack- en cloudhostingpakketten beschikbaar.

Prijzen en ondersteuning

Voor het aantal tools en de kwaliteit van de geleverde dienst die je krijgt berekent Combell echt redelijke prijzen. Het prijsverschil tussen pakketten is evenwichtig en logisch. Bovendien zijn er zoveel gratis apps van derden, CMS’s en websitesjablonen beschikbaar waarmee je vele euro’s kunt besparen die mogelijk wel door de concurrentie in rekening zouden worden gebracht.

De technische ondersteuning is gewoonweg uitstekend met 24/7 telefonische ondersteuning in meerdere talen, e-mailondersteuning en een enorm klantenprogramma voor hulp.

Samenvatting

Combell is een hostingbedrijf waarop bijna niets is aan te merken. Ze houden de zaken eenvoudig, bieden aantrekkelijke pakketten tegen redelijke prijzen en bieden non-stop ondersteuning voor hun diensten.

Voordelen:

 • Uitstekende klantenservice
 • Veel gratis apps en CMS
 • Meerdere OS-keuzes
 • Automatische dagelijkse back-ups

Nadelen:

 • Geen standaard controlepaneel
 • Onvoldoende opties voor hosting aanpassing

Wil je nog meer Combell reviews lezen? Bezoek dan Nederlandreview.nl om een duidelijk beeld van de klantenervaring te krijgen die dit bedrijf geeft.