SEO webdesign tips

Om je bedrijf wat meer in de spotlights te zetten, is het handig om meer te weten te komen over SEO webdesign. Door je website SEO-vriendelijk te ontwerpen zal de kans veel groter zijn, dat je bedrijf een echt succes wordt. Ben jij benieuwd hoe jij je website kan optimaliseren? We geven je enkele handige SEO webdesign tips!

Plaats je keywords in de titels

Tekst is niet zomaar tekst voor zoekmachines. Er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen titels en gewone tekst. Als je de belangrijkste zoekwoorden in de titels en/of ondertitel gebruikt, dan zal dit dus veel meer effect hebben dan dat je ze gewoon in de tekst plaatst.

Plaats het navigatiemenu onderaan

Als je kan, is het altijd beter om je navigatiemenu onderaan te plaatsen, dat wil dus zeggen na de tekst van de pagina. Als dit niet kan, dan is het een oplossing om tekst met keywords boven de menucode te plaatsen, zodat de zoekrobots als eerste de keywords te lezen krijgen.

Voorzie elke pagina van een unieke titel en omschrijving

Als je je website wilt optimaliseren voor zoekmachines, dan is het belangrijk dat je elke pagina een unieke titel en omschrijving geeft. Gebruik hierbij keywords en zorg ervoor dat de titel uit maximum 9 woorden bestaat en de omschrijving uit maximaal 20 woorden. Zo blijf je binnen de limieten van de meeste zoekmachines.

Vermijd het gebruik van Flash zoveel mogelijk

Flash kan door zoekrobots niet gelezen worden. Als je gebruik maakt van Flash op je website, dan zal het dus bijna onmogelijk zijn om hoog in Google te geraken. Als het haast niet mogelijk is om Flash te vermijden, zorg er dan voor een gedeelte van je website met een keyword rijke tekst gevuld wordt.

Gebruik relevante afbeeldingen

Ook de afbeeldingen die je voor je website gebruikt zijn van groot belang. De zoekrobots kunnen geen afbeeldingen lezen, daarom is het verstandig om voor relevante afbeeldingen te kiezen die voorzien zijn van een omschrijving met keywords. Gebruik in je links het liefst woorden in plaats van afbeeldingen. De zoekrobots geven hier de voorkeur aan.