Tips voor het maken van een website via WordPress

Het ontwerpen en maken van een website, blog of webshop via WordPress is ideaal voor beginners. WordPress is het populairste content management systeem in de wereld en is speciaal ontwikkeld voor mensen die graag een website willen maken. Daarnaast is WordPress snel en makkelijk te gebruiken omdat het meer dan duizend verschillende gratis designs en thema’s aanbiedt. Op deze manier hoef je niet zelf een lay-out voor de website of blog te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om het design van de website ieder moment aan te passen en zit je zo niet vast aan één thema. Ben je nieuwsgierig over het maken van een WordPress website, lees dan snel verder.

WordPress Webhosting

De eerste stap voor het maken van een website is het kiezen van een WordPress Webhosting service. Een webhosting service zorgt ervoor dat de website snel laad en goed werkt. Wanneer de verkeerde webhosting service wordt gekozen kan de website langzaam laden, dit zorgt ervoor dat bezoekers de website niet aantrekkelijk vinden. Ook worden de gegevens van de bezoekers beschermt door de webhosting service. Let op! Voor WordPress moet er een speciale webhosting gebruik worden. Voor meer informatie bezoek deze website.

Domeinnaam registreren

De tweede stap is een domeinnaam registeren. Een domeinnaam is de naam van je website, dit is het eerste wat bezoekers zien. Een sterke domeinnaam bevat het doel van de website of blog, het is helder en niet te lang. Een domeinnaam registeren kan op diverse websites.

Pagina’s maken

De derde stap is natuurlijk het toevoegen van pagina’s en berichten op de website. Het makkelijkste is om te beginnen met de homepagina waar het onderwerp en het doel zichtbaar zijn. Het is vaak ook handig om contactgegevens onder aan de pagina achter te laten als het gaat om een webshop. Pagina’s kunnen gemaakt worden door op het kopje pagina te klikken en vervolgens op publiceren nadat de tekst erin staat.

Plug-ins installeren

De laatste stap bij het maken van een WordPress website is het installeren van verschillende plug-ins. Als je hebt gekozen voor een webshop dan heb je plug-ins zeker nodig. Een bekende plug-in is Mailchimp, met deze plug-in kan je heel makkelijk e-mail versturen. Een andere handige plug-in om de zoekbaarheid van je website te vergroten is: YOAST SEO. Bekijk ook eens filmpjes op YouTube voor meer tips over het maken van een WordPress website.