Waarom een goed logo belangrijk is

Tegenwoordig verkopen we een product en een verhaal. Bij bepaalde merken is het verhaal belangrijker geworden dan het verhaal zelf. Het is een grote uitdaging om een verhaal te creëren waar mensen in geloven en waar ze zich mee willen associëren. Het design van het logo speelt een belangrijke rol in het overbrengen van het verhaal. In dit artikel vertellen we meer over het belang van een goed logo en waar deze aan moet voldoen.

Het belang van een goed verhaal

Tegenwoordig is een goed verhaal enorm belangrijk. Er zijn genoeg merken die meer geld voor hun producten kunnen vragen omdat klanten zich willen associëren met het merk. Als bedrijf zijnde is het niet eenvoudig om een verhaal te creëren waar mensen in geloven. Zoals eerder aangegeven speelt het design van de logo een belangrijk onderdeel in het overbrengen van het verhaal.

Door voor de juiste kleuren en illustraties te kiezen kun je consumenten een bepaald gevoel geven. Het gevoel dat je de consumenten wilt geven hangt natuurlijk helemaal van jezelf af. Wel zal je er rekening mee moeten houden dat iedereen de informatie (dus ook jouw logo) anders verwerkt dan jij dat doet.

Logo ontwerpen uitbesteden

Het is lastig om een ontwerper te vinden waarmee je op één pagina zit. De meeste ontwerpers willen graag hun creativiteit kwijt, terwijl jij al precies weet wat je wilt. De briefing (communicatie tussen de ontwerper en jou als klant) speelt een grote bijdrage in het uiteindelijke resultaat. Meer weten? Bezoek logo ontwerpen.